Planlegging

tirsdag 23. februar 2010

Fine ting: Gardening journals

Hagejournaler for de fire årstider (Foto fra Jamie Olivers nettbutikk)

Det er jo så mange trivelige ting å finne på nett. Her er et sett med hagejournaler for de 4 årstider. Her kan man lime inn smarte hagetips, inspirerende bilder, pressede blomster og skrytebilde av tidenes største solsikke. Du kan også føre journal over hva du har sådd og hvordan det har gått. Der er også små konvolutter i boka hvor man kan lagre frø. Journalene er å få kjøpt i Jamie Olivers nettbutikk. Sånne skulle jeg gjerne hatt... Men man kan jo ikke kjøpe alt man ser...(eller?) Man kan kanskje bruke en gratis hagejournal imens... imens man vurderer om man skal anskaffe seg disse fine en gang i framtida. Eksempler på gratis journaler finner du her: 24-siders journal for 2010 fra Arbico-Organics; fargerike hagejournalark i forskjellig layout fra Garden and Crafts; og noen kjempefine enkeltsider fra Hobby farms.

2 kommentarer:

  1. Fine hagejournaler :) HAr prøvd å skrive ned det jeg gjør i hagen i en bok, men det ender bestandig med at jeg glømmer å notere... :P

    Når det gjelder purre så vet du kanskje at du ikke trenger å prikle en og en plante i hver potte? Det går greit å ha flere sammen, da sparer du litt plass. Purra har også godt av å bli toppet hvis den blir lang og slengete. Klipp dem på ca 5cm da får du mer kompakte planter når du skal plante dem ut :)

    Et lite tips for å holde jevnere fuktighet er å dekke såpottene med glapack. Blir som små minidrivhus :)

    Jo og gratulerer med blogg! Det blir nok knall med drivhus!! Det står på ønskelista mi også :D

    SvarSlett
  2. Takk for veldig nyttige tips om purre! Syns det ble litt drøyt med en i hver potte, så jeg dristet meg med 4-5 i hver. De er litt tynne og hengslete. Høres lovende ut at man godt kan klippe dem litt ned.

    SvarSlett